Değişken Kalıplar
Savurma döküm makinelerinde, boru ve benzeri parçaların dökümü yapılır. Borular dikey (düşey) veya yatay olarak dökülür. Dik dökümde, boru kalıplarının 20-25 tanesi bir araya konularak dökülür. Buna rağmen bu döküm yönteminin birçok sakıncası bulunmaktadır. Kum kalıp içine dik konulan çok uzun maçalar eğilir. Maça destekleri, kum yüzeye batarak borularda zayıf noktalar meydana getirir. Ayrıca borunun üst kısımlarında cüruf, oksit vb. pislikler toplandığından borular özürlü olur.
Sabit Kalıplar
Düşey dökümdeki bu sakıncaları önlemek için borular yatay olarak dökülür. Borunun bu şekilde dökümünde, yatay eksenli savurma döküm makineleri kullanılır. Makinede boru yapımında, borunun ağız kısmı hariç maça kullanılmaz. Borunun iç boşluğu kendiliğinden çıkarılır. Ergimiş metal merkezkaç (santrifüj ) kuvvetin etkisi ile kalıp yüzeyine yapışarak dökülecek parçayı meydana getirir. Bu şekildeki savurma dökümde metalik, özel durumlarda grafit veya kum kalıplar kullanılır.
Kalıbın Dönüş Hızı
Düşey savurma döküm makineler için tercih edilen döndürme hızları kaba bir yaklaşımla yerçekimi ivmesinin 100 katı mertebesinde bir merkezkaç kuvvet oluşturacak kadar olmalıdır, en uygun hız değeri deneyle bulunur.